Site logo

Educatief ontwerp en projectleiding voor de kunst- en erfgoedsector

Stacks Image 167

Kinderen - families

ArteKino ontwikkelt programma’s voor kleuters tot en met groep 8 en sluit hierbij aan op de volgende leergebieden: orientatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige orientatie en nederlands taal. Voor de kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar ontwikkelt Artekino voor de musea ook familieprogramma’s om samen met broers, zussen, vrienden, ouders, grootouders of andere volwassen begeleiders de collectie van het museum te ontdekken. Deze programma’s stimuleren het intergenerationeel leren centraal.
Stacks Image 127

Jongeren

Kunst- en erfgoededucatie vormen sinds de invoering van het vak CKV een vast onderdeel van het onderwijsprogramma. Een educatief project rond een thema, een tentoonstelling, de architectuur of een kijkje achter de schermen van een culturele instelling bieden een bezoek de juiste structuur om deze leerlingen te boeien. Centraal binnen deze programma’s staat het zelf doen, uitwisselen en het vormen van eigen meningen op basis van kennis en ervaring.
Stacks Image 481

Ouderen

De groep ouderen groeit en vormen steeds meer een belangrijke groep van de samenleving. We kunnen hierbij twee groepen ouderen onderscheiden: de actieve senior op zoek naar nieuwe uitdagingen en de kwetsbare oudere afhankelijk van zorg. ArteKino ontwikkelt voor beide groepen programma’s op maat, waarbij interactie, beleving en intellectuele uitdaging voorop staat.
Stacks Image 488

Mobiele presentaties

ArteKino ontwikkelt ook mobiele presentatievormen en brengt hiermee collecties en onderwerpen op het gebied van kunst en cultureel erfgoed naar verschillende doelgroepen toe. Een programma op maat in de vertrouwde omgeving verlaagt de drempel om in contact te komen met de kunst en cultuur, die anders verborgen blijft voor deze doelgroepen.


ArteKino ontwikkelt educatieve concepten en projecten om hedendaagse kunst, cultureel erfgoed en archeologie toegankelijk te maken voor zowel de jonge als de oudere mens. De verschillende doelgroepen vragen om een eigen aanpak en benadering. Daarom zoekt ArteKino naar de meest inspirerende manier om de inhoud te vertalen naar een toepasselijke vorm.